
Kineserna älskar emballage och plast är väääldigt billigt här, det kanske är så att det går hand i hand. Restaurangen vi var på igår hade i alla fall valt att plasta in porslinet.
Den här restaurangen hade, som många andra, ingen meny på engelska. Den Kinesiska menyn ser generellt inte ut som vanligt. Man får EN stor bok till bordet, lyckligtvis utrustad med bilder, resten är som lotteri.

Inte illa pekat, maten smakade bra förutom tallriken till höger som vi tror var lever, iaf inte "pork" som servitrisen sa. Det här fick bli söndagens bakiskrubb med fyra burkar cola, notan gick på 100 pengar. Varför vi var bakis? Trots att Mårten började jobba den här helgen kunde vi inte hoppa lördagsdrinken med de andra svenskarna. Från Kabb bar det vidare till en annan restaurang där vi åt gott och nej, här spottar man inte i glasen!

Pudong. Det är svårt att tro det, men för 10 år sen bestod den här stadsdelen av åkrar och boskapsområden. Idag står några av världens högsta och mest kända byggnader här. Shanghai fortsätter att explodera!

Kineserna är otroliga på att återvinna. Allra minst när det gäller trä som är dyyyrt! Här har någon tagit gamla dörrar och byggt ett bullerplank eller nått...

Bilderboken är framme igen och det pekas för fullt. Här på South Beauty finns det dock engelsk meny.

Det kanske verkar som att vi äter väldigt mycket. Framför allt äter mycket ute, men då kan jag tillägga att vi faktiskt har invigt vårat eget lilla kök. Dessvärre imponerade inte pasta med tomatsås på våra bortskämda smaklökar.

South Beauty´s bakgård. Det här stället visade Isabel mig som jag i min tur visade Mårten. Han föll för maten precis som jag gjorde!
Hit vill jag när vi kommer... Skriv in det i "att göra kalendern med N & M"
SvaraRaderaKram